Efficiënter en veiliger: digitaal ondertekenen van offertes

09.05.2023 19:11:00 Door Bernaert Dominique

Ondersteuning voor het digitaal ondertekenen binnen WAVEDESK

Op verzoek van Enbicor (zonnepanelen) hebben we nieuwe functies toegevoegd aan het portaal voor vertegenwoordigers.

Vanaf nu kunnen zij offertes digitaal ondertekenen, waardoor fysieke handtekeningen overbodig zijn en het offerteproces efficiënter en sneller verloopt.

Dankzij deze nieuwe functie kunnen vertegenwoordigers offertes snel met slechts een paar klikken laten ondertekenen of deze via het portaal naar de eindklant doorsturen. Ook klanten profiteren hiervan: zij kunnen gemakkelijk en veilig de offerte ondertekenen en terugsturen, wat leidt tot een soepeler en sneller verkoopproces.

Alle betrokken partijen in het verkoopproces hebben veilige toegang tot het portaal en kunnen daar opgeslagen documenten bekijken.

Dit maakt het een betrouwbare manier om ondertekende offertes op te slaan en en toegankelijk te maken.

Kortom, deze nieuwe functie tilt het offerteproces naar een hoger niveau en vergemakkelijkt de samenwerking tussen vertegenwoordigers en klanten.

Het digitaal ondertekenen maken we beschikbaar door de integratie van OKSign.

Verdere automatiseringen

Naast digitaal ondertekenen kunnen er ook automatiseringen worden gekoppeld.

In de configuratie van Enbicor voert het platform specifiek 3 acties uit na ontvangst van de ondertekende offerte via onze REST-api:

  1. Het platform maakt automatisch een nieuw project aan en koppelt de offerte aan dit project
  2. De artikelen in de offerte worden automatisch opgenomen in het project, zodat ze gereserveerd kunnen worden uit de voorraad
  3. Als de vertegenwoordiger recht heeft op een bepaald percentage commissie, wordt deze automatisch geboekt op de rekening-courant van de vertegenwoordiger. Vervolgens kan dit verder verwerkt worden door de commissiemodule binnen het platform

Gratis demo

Ontdek persoonlijk de onmiskenbare voordelen van WAVEDESK.

Wij nodigen je uit om de kracht van onze software gratis te ervaren. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend jouw demo aan. Ontdek op welke manier onze software jouw bedrijfsprocessen optimaliseert.

Let's talk

Bernaert Dominique