Integratie automatische bestelgenerator

09.03.2024 5:46:23 Door Bernaert Dominique

Integratie automatische bestelgenerator in het WAVEDESK-platform

Bestelgenerator

Met de recente update van het WAVEDESK-platform introduceren we een nieuwe service: de bestelgenerator.

Deze geavanceerde tool stelt u in staat om automatisch bestelvoorstellen te genereren, waardoor u efficiënt en tijdig de benodigde materialen kunt verkrijgen voor de start van uw productieprocessen.

Werking

De bestelgenerator werkt continue en voert elk uur een grondige analyse uit van uw projecten, met name die welke zijn opgenomen in de productieplanning. Voor elk project indentificeert de service de vereiste materialen, zowel voor stockartikelen als voor niet-voorraadartikelen.


Voor niet-voorraadartikelen berekent de bestelgenerator automatisch de benodigde besteltijd op basis van de opgegeven leveringstermijn in de artikelinformatie. Het houdt daarbij rekening met de startdatum van de productie en kan indien gewenst een bufferperiode toevoegen.


Voor voorraadartikelen controleert de bestelgenerator of er voldoende voorraad beschikbaar is.

Als de beschikbare hoeveelheid onder de opgegeven minimumvoorraad daalt door het reserveren van materialen voor een project, zal de betreffende voorraad automatisch worden opgenomen in het bestelvoorstel.


Daarnaast hebben medewerkers de mogelijkheid om bestelaanvragen in te dienen via de mobiele app of het portaal. Na goedkeuring van deze aanvragen worden ze automatisch toegevoegd aan het bestelvoorstel.


De gegenereerde bestelvoorstellen worden per project en leverancier georganiseerd.

In de backoffice module zijn deze voorstellen gemakkelijk te raadplegen en met één klik kunnen individuele bestelbonnen worden aangemaakt en verstuurd, waardoor het hele bestelproces naadloos verloopt.

Afbeelding WAVEDESK Help Center

Op zoek naar uitgebreidere informatie?
​Bezoek de WAVEDESK kennisbank

Voor meer uitgebreide informatie, nodigen we u graag uit om een bezoek te brengen aan de WAVEDESK kennisbank.

Daar vindt u gedetailleerde artikelen die uitleg geven over de diverse functionaliteiten binnen het WAVEDESK-platform.


Daarnaast biedt de kennisbank ook de mogelijkheid om uw support tickets te beheren en deel te nemen aan discussies in de WAVEDESK-forums.

Bernaert Dominique