Waarom bedrijven kiezen voor WAVEDESK

In deze FAQ geven we een overzicht waarom vele bedrijven kiezen voor het WAVEDESK-platform als basis voor hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Er zijn in principe 3 vormen van implementatie mogelijk: standaardpakketten, een pure maatwerk implementatie 100% op maat van uw bedrijf en daartussen kan u het WAVEDESK-platform terugvinden.

Vergelijking met pakketten en maatwerk

Hieronder kan u een vergelijking terugvinden van WAVEDESK ten opzichte van pure pakketten puur maatwerk. Elke vorm van software heeft zijn voor- en nadelen.

Pakketten

WAVEDESK

Maatwerk

Features

Support

Prijs

Conform wensen

Toekomstgericht

Uitbreidbaar

Risico investering

++

++

++

+

+

--

++

++

++

+

++

++

++

+

++

++

--

++

++

++

--

Pakketten

In het geval van pakketten beschikt u standaard meestal over zeer uitgebreide functionaliteiten aan de basis. Gezien de functionaliteiten in gebruik zijn door een groot aantal gebruikers beschikt u standaard ook over de nodige support.

Prijsmatig is dit een zeer goede oplossing gezien de kost van ontwikkeling en onderhoud gespreid is over een groot aantal gebruikers door de aanbieder en het risico van de investering is nihil gezien u gebruik maakt van al bestaande software.

Bij pakketten moet u zich echter aanpassen aan de functionaliteiten die worden aangeboden. U heeft meestal maar beperkte mogelijkheden om de software naar uw hand te zetten.

Vaak zijn deze platformen al lang in ontwikkeling waarbij er steeds is verder gebouwd op de bestaande technologie die soms al jaren oud is. Als u specifieke uitbreidingen wenst, dan moet u zich richten tot consultancy, wat de nodige kosten met zich meebrengt.

Maatwerk

Maatwerk is dan compleet het tegenovergestelde van standaardpakketten.

Hier heeft u de mogelijkheid om alles 100% naar uw hand te zetten. Hierbij heeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen welke functionaliteiten u wenst, meestal heeft u dan ook volledige controle over de structuur en de lay-out van de interface. Dus veel vrijheid.

Ook voor wat betreft ondersteuning en eventuele uitbreidingen naar de toekomst toe bent u bij maatwerk aan het juiste adres.

De nadelen van een volledige maatwerk implementatie: de prijs (100% consultancy) en het risico van de investering.

WAVEDESK

Met het WAVEDESK-platform proberen we een oplossing aan te bieden tussen standaardpakketten en volledig maatwerk.

Dit doen we door een groot aantal functionaliteiten standaard aan te bieden in de verschillende modules die beschikbaar zijn binnen het platform. Deze modules kunnen gebruikt worden zonder bijkomende aanpassingen of er kan voor gekozen worden om deze verder uit te breiden met specifieke functionaliteiten voor uw bedrijf.

Daar we de standaard modules steeds gebruiken als basis beschikt u automatisch over al deze functionaliteiten. Gezien deze basis al enorm veel functionaliteiten bevat kunnen we heel snel schakelen.

Heeft u vragen over deze vergelijking of wenst u meer informatie?
Contacteer ons gerust.