Technologie

In dit artikel geven we een overzicht van de technologie die we gebruiken binnen het WAVEDESK-platform om de verschillende functionaliteiten te kunnen aanbieden.

We kunnen dit onderverdelen in 3 stukken die we hieronder bespreken in detail.

Database

Voor het database gedeelte maken we gebruik van Firebird. Firebird is een open source database. De kracht van Firebird is dat het een zeer compacte database server is en weinig resources vraagt.

Iedere account binnen het WAVEDESK-platform heeft zijn eigen dedicated Firebird-database. Dit maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze bijkomende accounts te genereren en hebben we een 100% scheiding van de gegevens tussen de accounts.

Logo Firebird database
Klik hier voor meer informatie over de Firebird-database

Online platform

Voor het platform zelf gebruiken we momenteel Ext JS van Sencha. Dit is een rijk javascript-platform dat veel componenten bevat die kunnen gebruikt worden voor de opbouw van de user interface.

In de toekomst voorzien we een migratie van de user interface naar Angular of Microsoft Blazor. Hiervoor volgen we de evolutie op de voet op vooral van het Blazor-platform van Microsoft gezien dit platform nog redelijk jong is maar wel veel potentieel bevat.

Sencha logo
Klik hier voor meer informatie over Sencha Ext JS

Mobiele toepassingen

Voor de mobiele toepassingen maken we gebruik van Flutter.

Flutter is een technologie van Google die toelaat om native toepassingen te maken voor zowel Android als IOS. Het unieke aan Flutter is dat het toelaat om toepassingen te maken voor beide platformen en dit vanaf 1 broncode en toch 100% native toepassingen te genereren.

Flutter doet dit door alle visuele acties te laten verlopen door een grafische schil die ze voorzien voor de beide platformen.

Logo Flutter
Klik hier voor meer informatie over Flutter