Tab interface

Met de release 0.2.0.7 hebben we een wijziging aangebracht aan de core van het platform om de verschillende modules van het platform weer te geven in een tab interface.

Tab interface van het WAVEDESK-platform

Mogelijkheden tab interface

Door de introductie van tabs heeft u nu de mogelijkheid om verschillende modules open te hebben simultaan. Op deze manier kan u gemakkelijk opzoekingen uitvoeren zonder de module waarin u actief aan het werken bent te moeten verlaten of een 2de sessie van het platform op te starten.

Zo kan u bijvoorbeeld actief aan het werken zijn binnen de offerte module en daarnaast de klantenlijst geopend hebben om snel bepaalde gegevens op te zoeken.

Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle modules binnen het platform.

Geplande bijkomende mogelijkheden

Intern is WAVEDESK bezig met een aantal uitbreidingen op deze nieuwe functionaliteit. Hieronder een korte bespreking van de zaken waar het team momenteel mee bezig is en waarvan we verwachten dat we deze beschikbaar kunnen maken in de komende weken.

1. Automatische refresh

Momenteel is het zo dat bij het navigeren naar een openstaand tabblad de gegevens zich niet automatisch vernieuwen. U bent verplicht om de gegevens manueel te vernieuwen om de laatste wijzigingen te zien als er wijzigingen werden aangebracht.

Intern zijn we de core aan het uitbreiden met een automatische refresh functionaliteit. Dit wil zeggen dat op het moment dat u een bepaald tabblad aanklikt het platform automatisch de gegevens op het tabblad zal bijwerken zodat deze volledig up-to-date zijn.

2. Dynamische filters

De bedoeling van dynamische filters is wanneer u bijvoorbeeld klikt op een taak in uw dashboard en de details wenst te bekijken het platform automatisch de entiteit zal openen waaraan de taak is gekoppeld in een nieuw tabblad met enkel de betreffende entiteit.

Een klein voorbeeld om dit duidelijk te maken: stel dat u in uw dashboard een taak heeft staan voor een project. Bij het openen van de taak zal het platform automatisch een nieuw tabblad aanmaken van de projecten en zal daarbij enkel het project weergeven waaraan de taak is gekoppeld. Dit maakt het mogelijk om heel snel te navigeren naar de locatie waar u wenst op te werken.

3. Meerdere tabs per module

Gezien dynamische filters enkel gegevens zullen weergeven die voldoen aan de zoekcriteria kunnen we een eventueel al openstaand tabblad voor de weergave niet gaan gebruiken.

Daarom voorzien we dat er bij het gebruik van een dynamische filter een bijkomend tabblad zal geopend worden voor de betreffende module om het zoekresultaat weer te geven ook al heeft u al de module geopend.