Case WAVEDESK Coconne

Case WAVEDESK Coconne

In deze case geven we een overzicht van de implementatie van het WAVEDESK-platform dat werd uitgevoerd voor het architectenbureau COCONNE.

COCONNE is een gerenommeerd architectenbureau gelegen te Handzame met Charlotte Pattyn aan het roer. Meer informatie betreffende COCONNE kan u terugvinden op de COCONNE website.

Charlotte werkt met een team van zelfstandige medewerkers en heeft 2 belangrijke takken in haar activiteiten:

  • De activiteiten rond architectuur
  • De activiteiten rond COCONNE Objects

De activiteiten rond architectuur richten zich vooral op projecten en vereisen een strikte opvolging van tijdsregistraties gemaakt door de verschillende medewerkers terwijl COCONNE Objects zich richt op de verkoop van unieke objecten exclusief gemaakt door COCONNE.

De vraag kwam dan ook of het mogelijk was een implementatie te verzorgen van het WAVEDESK-platform waar beide activiteiten kunnen opgevolgd worden.

Vereisten

  • Projectbeheer: mogelijkheid om projecten aan te maken met beheer van budget, fasen, mogelijkheid tot gesplitste facturatie (priv√©/zakelijk) binnen 1 project, specifieke individuele tarieven voor iedere medewerker die activiteiten uitvoert voor het project, …
  • ¬†Tijdsregistratie: een eenvoudige manier voor de medewerkers om hun tijdsbesteding te registreren en dit gelinkt aan projecten en aan activiteiten gezien er verschillende tarieven kunnen aangerekend worden voor verschillende types van activiteiten binnen een project.
  • Offertebeheer: een eenvoudige manier om offertes op te maken voor COCONNE Objects met ondersteuning voor het doormailen van de offerte naar de klant.
  • Facturatie: mogelijkheid om enerzijds voorschotfacturen en saldofacturen te maken voor COCONNE Objects en anderzijds het factureren van tijdsregistraties. Ook voorzieningen voor het rappelbeheer en de opvolging van de betalingen waren een vereiste.

Implementatie

Voor COCONNE hebben we een stuk maatwerk gemaakt dat voldoet aan de vereisten gemaakt op basis van het WAVEDESK-platform.

Het online platform voorziet enerzijds voor de medewerkers de mogelijkheid om op eenvoudige manier via de browser de nodige tijdsregistraties te maken. Bijkomend werd hier voorzien dat de medewerkers maandelijks een overzicht kunnen trekken van hun prestaties zodat deze kunnen door gefactureerd worden naar COCONNE toe gezien het hier steeds om zelfstandige medewerkers gaat.

Voor de verantwoordelijke die instaat voor de facturatie hebben we een globaal overzicht voorzien van de registraties per project met een duidelijke weergave van het al gefactureerde gedeelte en het bedrag aan prestaties dat nog moet gefactureerd worden. Van hieruit kan de verantwoordelijke gemakkelijk facturen aanmaken en deze automatisch doormailen met de nodige mailtemplates. Ook de opvolging van de betalingen en het rappelbeheer kan rechtstreeks vanuit dit globale overzicht.

Gezien dit maatwerk is gemaakt op het WAVEDESK-platform is de toepassing overal beschikbaar en kan dit perfect gebruikt worden op Apple computers. Tevens moet Charlotte zich niets aantrekken van back-ups gezien alle gegevens op WAVEDESK-servers staat die gehost zijn in een datacenter.

Afbeeldingen

Charlotte Pattyn

COCONNE

Wenst u meer informatie over de diensten van COCONNE en COCONNE Objects?

COCONNE
Handzameplein 1
B-8610 Handzame
T: 051 50 51 00
E: info@coconne.be

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

No Comments

Leave a Comment